Tilgjengelighet

Kunstsilo skal være for alle og er bygget etter dagens krav til universell utforming. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle tilbud for alle, også dem med behov for ekstra tilrettelegging.

Bevegelseshemmede

Kunstsilo er bygget etter dagens krav til universell utforming. Det betyr blant annet at alle med nedsatt bevegelighet vil kunne komme seg inn i museet på samme måte som andre, og at Gjesteservice, toaletter og garderobe er tilgjengelige. Det er heis og trinnfri adkomst til alle publikumsområder i bygget. Heisen er 1,25 cm bred og 2, 65 cm dyp.

Det er HC-toaletter i 1. , 2., og 9. etasje.

Du kan bruke egen rullestol i museet. Vi har også rullestoler til utlån, men gjør oppmerksom på at disse ikke kan reserveres på forhånd. Ta kontakt med Gjesteservice eller en vert for å låne.

Vi har sittemøbler i utstillingene, i tillegg til egne hvile- og pausearealer.

Nærmeste HC-parkering er i Kilden Parkeringshus.

Kunstsilo for synshemmede

For synshemmede anbefaler vi inngang Sør, fra Kanalbyen. Her er kortest adkomst til garderober og toaletter.

Bygget har ledelinjer i alle etasjer.

Det er tillatt med førerhund/servicehund i Kunstsilo.

For gjester med nedsatt syn er det mulig å låne forstørrelsesglass og lommelykt i Gjesteservice.

Kunstsilo for hørselshemmede

Vi har teleslynge i Silosalen og Sjølystsalen.

Vi jobber kontinuerlig med å tilby tilrettelagte omvisninger for personersom trenger ekstra hjelp, for eksempel syns- og hørselshemmede. Kontakt oss på [email protected] for mer informasjon om dette.

Ledsager

Vi har fri entré på inngangsbilletter og arrangementer for ledsager med ledsagerbevis. Ledsagerbilletter er tilgjengelig både på nett og i Gjesteservice.

Barnevogn i Kunstsilo

Du kan ta med barnevogn inn i utstillingene, men maks bredde er 100 cm. Er den bredere enn det, ber vi deg parkere den på barnevognparkeringen i 1. etasje bak garderobeskapene. I enkelte tilfeller kan du bli bedt om å bytte til lånevogn eller bæresele. Våre verter vil i så fall være behjelpelige med dette.