Om oss

En kornsilo fra 1935 på Odderøya har blitt transformert til et kraftsenter for kunst- og kultur. Velkommen til et kunstnerisk univers full av opplevelser for store og små.

Illustrasjon av Kunstsilo. Gjester som vandrer terrassen i museets 5. etasje under kveldshimmelen.

Velkommen til Kunstsilo

I dag forvalter Kunstsilo tre faste samlinger, Tangen-samlingen, Sørlandssamlingen og Christianssands Billedgalleri.

Kunstsilo er en prisbelønt, tidligere kornsilo på Odderøya i Kristiansand som akkurat nå forvandles til et av Nord-Europas mest nyskapende kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser. Museet rommer  Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, og Kunstsilos faste samlinger.

I tillegg blir det internasjonal digital samtidskunst, temporære utstillinger, og et utvidet tilbud med foredrag, konserter, matopplevelser, workshops, selskapslokaler og arrangementer.

Utforsk Kunstsilo

Opplev kunsten på nye måter

Kunstsilo forvalter tre faste samlinger, som også inkluderer Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme. I tillegg har vi et ekstra ansvar og ønske om å ta vare på regional kunst, på tvers av ulike kunstuttrykk. Kunstsilo skal syde av ulike kunstneriske opplevelser, og vil også være en arena for for nyskapende digital kunstformidling. tillegg skal siloen ha kontinuerlige arrangement og aktiviteter som foredrag, debatter, familieverksted og konserter.

Charlotte Wankel. Abstrakt, kubistisk maleri. Former i grått, gult og grønt med innslag av rødt og blått.
Charlotte Wankel. Ved bryggen, 1930. Olje på lerret. Tangen-samlingen
Kunstsilos historie

I 2015 ga Nicolai Tangen bort sin kunstsamling til hjembyen Kristiansand. Året etter ble det gitt evig disposisjonsrett til daværende Sørlandets Kunstmuseum i regi av AKO Kunststiftelse. Samtidig ble den gamle kornsiloen fra 1935 på Odderøya foreslått som et ideelt utstillingssted. Sørlandets kunstmuseeum flyttet ut av eksisterende lokaler i Kvadraturen i 2021 i påvente av åpningen av Kunstsilo.

Prosjektet ble fullfinansiert i 2019, og byggingen startet samme år. Kunstsilo åpner for publikum våren 2024, midt i det nye kulturkvartalet ved sjøen i Kristiansand sentrum.

Oversiktsbilde av silokaia