Ravnedans 2024

Danseopptreden
28. juni 2024
– 28. juni 2024
Utendørs
Billetter

Kunstsilo samarbeider i år med Ravnedans om å presentere «Frontera | Border – a Living Monument» av den meksikansk-chilenske koreografen Amanda Piña.

«Han fortalte meg: forbered deg på i morgen, vi skal krysse grensen. Å krysse ved første forsøk er ikke langt fra en drøm. Etter nedoverbakken, gå med forsiktighet, veien til den andre siden er full av slanger» - Populær corrido-sang fra Mexico

Tidspunkt: Fredag 28. juni kl. 19 Forestillingen begynner innendørs i Kunstsilo før den beveger seg ut på baksiden av bygget. Oppmøte i Silosalen. Forestillingen varer i 90 minutter.

Dansen som ligger til grunn for denne forestillingen er en historisk dans som har overlevd og blitt overført i generasjoner. Den ble opprinnelig utviklet av spanjolene på slutten av 1400-tallet og skildrer de kristnes seier over maurerne. Dansen ble så eksportert under den spanske koloniseringen av Latin-Amerika, og brukt som et rasistisk propagandaverktøy for å markere forskjellen mellom hvit og ikke-hvit. På 1990- tallet ble den aktualisert og gjenopptatt av unge menn fra Matamoros, Tamaulipas i Mexico på grensen mellom Mexico og USA. Ledet an av Rodrigo de la Torre som er med her i denne forestillingen, blir dansen i dag praktisert i en kontekst hvor ekstrem vold, narkotikatrafikk, militarisering og utnyttende arbeidsindustri møtes.

Ved å ta i bruk dans med lange og vanskelig tradisjoner, blander koreografien til Amanda Piña ulike historier og skaper en kontinuerlig bevegelse som motstand mot alle former for undertrykkelse. Med dette ønsker Piña og hennes dansere å minne oss om at grenser ikke bare er et sted, men også er innskrevet i kroppene til de som lever mellom land, kulturer og historier. Dansen er en hyllest til kraften og motstandsdyktigheten til de kroppene som bærer på disse grensene, og til de som våger å krysse over.

Ravnedans og Kunstsilo ønsker velkommen!