Dypdykk i Nordiske Lidenskaper

21. august. kl. 19 – 20
Sjølystsalen

Pris 350 kr

Kjøp billett

Hør kurator for Kunstsilos åpningsutstilling Åsmund Thorkildsen fortelle om sine strategier og valg i arbeidet med Nordiske lidenskaper.

Utstillingen Nordiske lidenskaper er den største presentasjonen av Tangen-samlingen hittil, og er Kunstsilos åpningsutstilling. Her vises over 600 verk fra Tangen-samlingen. Nordiske Lidenskaper vil vise mangfoldet i den moderne kunsten. At den handler om mer enn nye former og figurer, og kan fortelle oss noe om de store hendelsene i den moderne verden.

Kurator Åsmund Torkildsen vil i dette foredraget fortelle om hvordan han har arbeidet frem utstillingen, hvilke valg som er tatt i prosessen og hvilke tanker som ligger til grunn for resultatet.

Om Tangen-samlingen Gjennom 30 år har Nicolai Tangen bygd opp det som er den største og viktigste samlingen innen nordisk modernisme, Tangen-samlingen. Per i dag består samlingen av over 5.500 verk innen maleri, grafikk, skulpturer, tekstilverk, keramikk, kunsthåndverk, foto og konseptkunst. Les mer om Tangen-samlingen