Barn & unge

Kunstsilo er bygd for fremtiden – derfor satser vi på barn og unge.

Våre tilbud

Far og datter i Multisalen

Multisalen

Et eget område forbeholdt barn og unge. Her er det mulighet for å lage noe, slappe av, gjøre lekser, lade telefonen og bare henge. Dette er åpent ons-fre fra kl. 16-21. I øvrige tidsrom er rommet forbeholdt undervisning og verkstedsaktivitet.

Barn på familieverksted

Familieverksted

Vi sier gjerne at verkstedet er som et refleksjonsrom, hvor barn og voksne sammen, i møte med ulike materialer og teknikker, kan nærme seg forståelsen av kunstneriske prosesser, kunstnerskap eller tematikk. Oppstart kommer.

tre gutter spiller Quest

Kunstsilo Quest

Klarer dere avsløre spionen som prøvde å snike seg inn i kunstnermiljøet i Paris i 1940? I Kunstsilo Quest følger dere i fotsporene til detektiven Chapeau Claque. Dere må sammen sette ulike ledetråder og knekke koden, men har bare 30 minutter på dere til å løse mysteriet.

mennesker i AR-rommet i 4. etasje.

AR-guide for familier

Synes barna at "bare" bilder på veggen kan være litt kjedelig? Kunstsilo sin AR-guide for familier gjør turen rundt i utstillingen litt annerledes og overraskende.  I 4. etasje er det et 'hemmelig' lekerom – det er fullt av gøye ting å leke med, men du ser de kun hvis du bruker AR-appen.

Praktisk informasjon

 ​

Kunstsilo baby

Hjemmeværende med baby? Vi har ulike tilbud og arrangementer for å gjøre denne perioden ekstra fin for deg og barnet ditt. Kom alene eller i en gruppe og la babyen få utforske verden trygt i våre lokaler. 

Kunstsilo BABY er et program for vår aller minste besøksgruppe og deres foreldre. Det er først og fremst en sosial møteplass, der både små og store kan bli kjent med likesinnede, men som også skal sikre kvalitetstid mellom forelder og barn. I vårt faste program som starter høsten 2024 tilbyr vi nyttige kurs, kreative aktiviteter og kunstneriske og sensoriske opplevelser. Innholdet er utviklet for at dere kan utforske i deres eget tempo.  ​

​Trygg møteplass

Kunstsilo er en trygg møteplass i ellers spektakulære omgivelser. Hver tirsdag legger vi spesielt til rette for at foreldre som er hjemme med baby kan møtes i Multisalen i 1. etasje, i et område dedikert for de minste. Her kan du ta med deg mat og drikke kjøpt i Brasseri, og du trenger ingen inngangsbillett. Til høsten 2024 starter vi med å tilby vi babymat og smaksprøver av rene råvarer fra vårt Brasseri (fra 4 mnd) tirsdager. Følg med på nett, nyhetsbrev og Facebook​ for oppdateringer.

Baby som holder på en lysende firkant

Kunstsilo junior

Kunstsilo JUNIOR er vårt program for barn i alderen 3-9 og 10-12 år. Her skiller vi mellom opplevelser for hele familien og mulighet til å utforske Kunstsilo på litt egenhånd, i trygge rammer.

Vi tilrettelegger for at barn skal få utforske kunsten på egne premisser, og det er mange frie aktiviteter rundt omkring på museet. Lek og vær nysgjerrige sammen! ​ I Multisalen vil familier kunne teste ulike oppgaver og aktiviteter. Dette krever ingen billett.

I løpet av sommeren 2024 vil vi lansere Familieverksteder, som er bemannede workshops med inspirerende og gøyale kreative og skapende aktiviteter.

Har dere kanskje noen gryende tenåringer i hus? I Kunstsilo kan barn over 10 år trygt gå på egenhånd i utstillingene, men de vil fortsatt være under foresattes ansvar.

Ta med dere et aktivitetshefte eller last ned vår AR-app for å oppleve Kunstsilo og utstillingene sammen. Både store og små kan uttrykke seg fritt i verkstedet, følg med på våre Familieverksteder og øvrige arrangementer her.

Gutt og jente i S-Lab

Kunstsilo ung

Er du over 13 år og trenger et sted å henge med vennene dine? I Kunstsilo har unge et eget rom, kun for dere – og det er helt gratis!

Alle under 18 år har gratis inngang til Kunstsilo. ​

Hver onsdag til fredag fra kl. 15-21 er Multisalen kun for unge. Her kan du bare henge med venner, slappe av, lage noe, gjøre lekser – det er helt opp til deg. ​

Nevnte vi at det er gratis wifi og stikkkontakter? Føl dere som hjemme. ​

I høst kommer det flere tilbud for unge. Følg med her for å se hva som er aktuelt for deg. ​

Ungdommer på utstilling

Utforsk Kunstsilo